Producció Nacional de Dansa. L’estol + Many

Dg. 21 de gener | 18h | Teatre Alegria | L’estol 35 min (Pausa 20 min) Many 25 min | 16€

Individu i cooperació. L’estol, de la jove creadora Roser López Espinosa, pren com a punt de partida el fascinant viatge de migració de les aus i el desig de volar. L’animalitat del cos, del moviment, l’aprenentatge, l’esforç, la resistència, la bellesa, l’esperit de superació i l’esperit de llibertat: un paisatge ple de complicitat per resistir la travessa i els seus obstacles. L’estol és la gran formació d’ocells que es mou al cel com si fos un, i una peça plena de llum, vitalitat i fisicalitat. Forta i delicada.

Gosar destacar o gosar desaparèixer. Many, de Thomas Noone, ens planteja la següent dicotomia: ser un o ser un més. I ho fa a través de la dinàmica del moviment, gestual i depurat, i la música, que signa el cèlebre compositor britànic Philip Sheppherd. Voler ser un mateix sense patir la vulnerabilitat dels éssers solitaris o agonitzar entre l’homogeneïtat per beneficiar-se de l’anonimat del grup? Aquesta és la qüestió: individu versus grup.

Treballant per promocionar i fer visible el valor de la dansa del país

La Producció Nacional de Dansa és una iniciativa del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya dins del Pla d’Impuls a la Dansa i que compta amb la complicitat dels equipaments escènics municipals i del Mercat de les Flors de Barcelona.

El Pla d’impuls de la dansa es crea per fer visible la riquesa de companyies i creadors portant-la a la xarxa de teatres municipals i equipaments escènics de qualitat del país. Aquest programa acorda produir una peça de gran format escènic que es podrà veure la temporada 2017-2018 en la programació del Mercat de les Flors i en gira a 17 teatres municipals del territori, entre els quals el Centre d’Arts Escèniques de Terrassa. Roser López Espinosa i Thomas Noone han sigut els escollits per presentar el programa doble d’enguany.

 

A més a més: ASSAIG OBERT

En cru

11 de gener | 19h | Teatre Principal

Per conèixer de primer mà les singularitats del treball de Roser López Espinosa i Thomas Noone, Producció Nacional de Dansa ofereix En cru, un assaig obert a tothom i, en especial, als instituts de secundària de la ciutat i a la Biblioteca Districte 6 (BD6), als quals se’ls farà arribar un dossier de treball que inclou una entrevista amb els coreògrafs i diverses propostes de reflexió per treballar a les aules, o a la biblioteca, un cop hagi tingut lloc l’assaig.

Entre d’altres, es plantejaran qüestions com “de què se serveix el coreògraf per a crear un espectacle?”, “Amb quines eines i codis treballa?”,  “Quines decisions ha de prendre?” o “Amb quins professionals col·labora?”

Laura Vilar, coordinadora artística de Producció Nacional de Dansa, conduirà la sessió.

Fitxa artística

L’estol, dedicada als “ocells” d’Amsterdam (MTD)

Coreografia i direcció: Roser López Espinosa
Ballarins: Iris Borrás Anglada, Nora Baylach Delgado, Samuel Minguillón, Maria Hernando Blasco, Enrique López Flores, Roberto Provenzano, Daniel Rosado Ávila, Andrea Vallescar García O’meany
Disseny il·luminació: Joana Serra
Col·laboració: Katinka Marac
Assessoria espai: Max Glaenzel
Música original: Ilia Mayer i Mark Drillich
Disseny vestuari: Lluna Albert, Roser López Espinosa
Producció vestuari: Lluna Albert, Marc Udina
Assistents en pràctiques: Ana Barroso, Albert Bassas
Agraïments: John Ashford per encendre la guspira, als alumnes de la MTD2 de la Theaterschool d’Amsterdam (AHK), a Domènec López, Sergio Roca Saiz i Rosa Espinosa

Many és un espectacle creat i produït, en origen, per al Ballet de l’Opéra National du Rhin

Coreografia i direcció: Thomas Noone
Assistent coreògraf: Núria Martínez
Ballarins: Iris Borrás Anglada, Nora Baylach Delgado, Samuel Minguillón, Maria Hernando Blasco, Enrique López Flores, Roberto Provenzano, Daniel Rosado Ávila, Andrea Vallescar García O’meany
Disseny il·luminació: Jimmy Ström
Escenografia: Max Glaenzel
Música original: Philip Sheppard
Disseny vestuari: Thomas Noone, Marc Udina
Producció vestuari: Marc Udina
Producció: Generalitat de Catalunya
Producció executiva i coordinació: Mercat de les Flors

Amb la col·laboració de Teatre Zorrilla (Badalona), Teatre Municipal El Jardí (Figueres), Teatre Municipal (Girona), Teatre Auditori (Granollers), Teatre Joventut (L’Hospitalet), Teatre de la Llotja (Lleida), Kursaal (Manresa), Teatre Monumental (Mataró), Teatre Principal (Olot), Teatre Fortuny (Reus), Teatre Principal (Sabadell), Teatre-Auditori (Sant Cugat), Teatre Josep Maria de Sagarra (Santa Coloma de Gramenet), Teatre Alegria (CAET), Teatre Auditori Felip Pedrell (Tortosa), Teatre L’Atlàntida (Vic), Atrium (Viladecans), Teatre Principal (Vilanova i la Geltrú) / Residència Graner fàbrica de creació